Portfolio Kinect Tour De Xbox Kinect is een revolutionaire uitbreiding voor de Xbox 360 spelcomputer van Microsoft waarbij de bewegingen van de spelers door een camera worden geregistreerd en omgezet in acties in het spel. Er is geen controller meer nodig om een spel te besturen.

Om het publiek kennis te laten maken met de Xbox Kinect organiseert Microsoft in het einde van 2011 een tour door Nederland. De tour doet diverse winkelcentra aan en heeft ook een tijdelijke Brand Store in de Kalverstraat in Amsterdam. Tijdens de tour kunnen bezoekers vouchers ontvangen waarmee 50 euro cash-back korting bij aanschaf van een console + kinect kan worden ontvangen.

Voor de tour heeft nCode drie sites ontwikkeld. De voornaamste site is http://www.kinecttour.nl/, waar bezoekers alle informatie over de tour kunnen vinden en de Kinect commercials kunnen bekijken.
Deze site is gemaakt met Drupal 6 en maakt qua front-end techniek gebruik van HTML5 voor de weergave van de reclames, met een fallbackmogelijkheid naar Flash voor oudere browsers. De Drupal site maakt voornamelijk gebruik van de CCK, Video en Views Drupal modules en jQuery, jQuery UI en Fancybox als JavaScipt library.

De tweede site betreft de site voor de cashback actie, zoals nCode al vaker voor Microsoft gemaakt heeft.

Tot slot heeft nCode een touchscreen compatible website ontwikkeld waarmee bezoekers van de brandstore zich kunnen aanmelden voor een prijsvraag.

Voor deze actie heeft nCode samengewerkt met GamEffect en K1-gfx.nl.
Portfolio Kinect Tour Kinect Tour

Bezoek Kinect Tour